social facebook social twitter social instagram social vimeo social tripadvisor

social facebook

social twitter

social instagram

social youtube

social tripadvisor

link home Brouwersdam

and more contest location

and more contest location

and more contest location

Contest Location

Brouwersdam is gevestigd op een schiereiland direct aan het Grevelingenmeer. Het wedstrijdwater is voor het grootste gedeelte gelegen ten westen van het schiereiland. De wedstrijdbanen kunnen met gemak vanuit alle windrichtingen worden uitgelegd. In de meeste gevallen zelfs met de boven- of de benedenboei vlakbij de kant waar het publiek vrij zicht heeft op de wedstrijdbaan.

 

Aan de oostzijde is een beschutte havenplaats waar we beschikken over 40 meter sliphelling. Genoeg ruimte om een groot wedstrijdveld in en uit het water te laten gaan. Ook het te water laten van de volgboten van de officials, trainers en coaches is geen probleem.

 

RACE OFFICE

Op de punt van het schiereiland ligt de Race Office wat beschikt over kantoorruimte voor de officials, briefing- en kleedruimte voor de zeilers. De Regatta Office is gelegen op de eerste verdieping boven het boothuis en beschikt over een ruim balkon. Vanuit de Race Office heeft men zicht op het wedstrijdwater. Vanaf die locatie kunnen met gemak meerdere wedstrijdvelden gecoördineerd worden. Direct naast het centrum is voldoende parkeerplaats voor alle deelnemers en publiek.

 

RESTAURANT

Restaurant EAT & SEE, dat compleet verbouwd is in de winter van 2016/2017, is voorzien van enorme raampartijen en balkons welke een weids uitzicht op het wedstrijdwater geven. Het restaurant beschikt over drie diverse, apart af te huren ruimtes die van alle gemakken zijn voorzien. Enorm geschikt voor bijvoorbeeld briefings met officials en atleten. Het restaurant voorziet in uitstekende mogelijkheden voor ontbijt, lunch en diner voor deelnemers, de organisatie en het publiek. Daarnaast is het bij uitstek de locatie waar een goede prijsuitreiking kan plaatsvinden.

 

OVERNACHTINGEN

Brouwersdam biedt tevens de gelegenheid direct aan het water te overnachten in de Basic Rooms, Lake Rooms of Beachlodges. In totaal is er plek voor ca. 150 personen.

 

Op loopafstand bevindt zich Center Parcs Port Zélande met tal van overnachtingsmogelijkheden. Brouwersdam biedt de mogelijkheid om meerdaagse trainingen en wedstrijden te faciliteren. Er zijn ruim voldoende theorielokalen voor instructies en evaluaties. Ook beschikken wij over volgboten en boeien die gehuurd kunnen worden. De overnachtingsmogelijkheden sluiten aan bij de wensen van de sporters en met een uitgebalanceerd sportmenu blijven de sporters in optimale conditie.

 

EVENEMENTEN

Brouwersdam heeft veel ervaring met het organiseren van kleine en grote watersportevenementen zoals de Rookie Cup, Q-Cup, het NK Freestyle Windsurfen en WK Freestyle Youth. Daarnaast is Brouwersdam 10 jaar lang de locatie geweest voor het legendarische windsurfevenement 'The Mission' met 250 deelnemers en 5000 bezoekers per editie. Sinds 2015 kan ook DAM-X aan de lijst van evenementen toegevoegd worden. DAM-X staat in het teken van zien, doen en beleven en is het watersportevenement dat georganiseerd wordt rondom het Europees Kampioenschap Freestyle Windsurfen (EFPT).